Nut & Gebruik


  In onze omgeving zijn biociden gewoonweg niet meer weg te denken door hun veelvoudige nut. Ze helpen de kwaliteit van het drinkwater te garanderen, sanitaire voorzieningen te reinigen en materialen en operatiekwartieren in ziekenhuizen te ontsmetten.Verder kunnen de leefruimten worden beschermd tegen plagen van ongedierte en ziekten en kan men materialen en producten zoals verf en papier langer bewaren. Dit betekent minder verspilling en lagere kosten. Ook kunnen biociden helpen de levensduur van bepaalde materialen als hout, staal en papier te verlengen. Dit proces noemt men verduurzamen

Veiligheid en verantwoord gebruik is altijd belangrijk! Biociden zijn zeer nuttig, maar moeten op de juiste manier gebruikt worden, zowel door professionele gebruiker als door de consument.

Sommige producten bevatten gevaarlijkere bestanddelen dan anderen. Het is dus van belang het etiket en de aanbevelingen goed te volgen om zo uzelf, uw omgeving en het milieu te beschermen.
 


  Verschillende producten betekenen verschillende gevaren. Om te weten wat de gevaren zijn bij welke producten werkt men met een systeem van pictogrammen en veiligheidszinnen die zichtbaar zijn op de etiketten van producten. Klik hier voor meer informatie.

De pictogrammen met oranje achtergrond worden of zijn reeds vervangen door de Europese varianten.